Hypotheken | Bureau mr. de Bruin

Pensioenplanning

financiële planning

Het gaat financieel nu allemaal goed met je. Je hebt een leuke baan en je partner ook. Met de kids gaat het goed en je woont lekker. Allemaal prima voor elkaar dus. Maar blijft dat ook zo? Wat nu als een van jullie ineens arbeidsongeschikt wordt? Of nog erger: overlijdt? Zijn dan alle uitgaven die je nu hebt, nog wel te betalen? En als dat niet zo is, wat zijn daar de gevolgen van? 
Maar ook: loop je er over te denken wat eerder te gaan stoppen met werken? Of een dag in de week minder te gaan werken? Wat betekent dat financieel?
Voor al dit soort vragen kun je eens denken over 
een financiële planning.

Binnen ons kantoor kennen wij een Beperkte Financiële Planning en een Uitgebreide Financiële Planning. 
De Beperkte variant krijgt iedereen die bij ons een hypotheekadvies met bemiddeling afneemt. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat de financiële gevolgen zijn in alle scenario’s. Dus ook bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Daarom laten wij die gevolgen schriftelijk aan je zien. Wij zullen daar ook steeds een oplossing voor proberen aan te bieden. Of je daarvan vervolgens gebruik maakt, bepaal je zelf. De kosten van de Beperkte Financiële Planning zijn inbegrepen in de vaste fee die wij voor het hypotheektraject rekenen. Je betaalt daar dus niet extra voor.

Kies je voor de variant Uitgebreide Financiële Planning, dan krijg je een veel uitgebreider rapport. Daarin staan niet alleen de gevolgen van de hierboven vermelde rampscenario’s. Maar ook alle effecten van (verwachte of gewenste) wijzigingen in inkomen, uitgaven, bezittingen en schulden. Eerst laten we je zien hoe je er in de (verre) toekomst financieel voor staat, uitgaande van de huidige gegevens. Vervolgens vragen we je welke wensen je hebt voor die toekomst. Eerder stoppen met werken, een jaar ertussen uit, een ander huis kopen, noem maar op. We kijken dan welke invloed die wensen hebben op de beginsituatie. Moet er op enig moment in de toekomst geld aanwezig zijn om die wensen tot werkelijkheid te maken, dan berekenen we hoeveel dat moet zijn en ook hoe je dat bedrag tijdig bijeen kunt krijgen. Je ziet: een Uitgebreide financiële planning is maatwerk.