Hypotheken | Bureau mr. de Bruin

Overwaardehypotheek

Je hebt geld nodig, bijvoorbeeld voor een aanpassing van je woning of als aanvulling op je pensioen. Je inkomen is laag, een andere hypotheek krijg je niet rond. Je huis heeft echter overwaarde. De oplossing: een overwaardehypotheek. 

Overwaardehypotheek

Wat er bij deze variant gebeurt is dat je gebruik maakt van de overwaarde van de woning, zonder dat je de woning verkoopt. Dat is ook wat je wilt: je woont heerlijk in je huis en wilt dat graag zo houden. Er moet alleen een verbetering worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een traplift, of een betere isolatie. Je (pensioen-) inkomen is te laag voor een nieuwe hypotheek, maar je hebt een behoorlijke overwaarde in je huis.  Die overwaarde gebruik je voor twee dingen.

Allereerst neem je een deel ervan op en daarmee betaal je die traplift, die isolatie, een badkamer beneden, noem maar op. Je kan er desgewenst ook andere dingen mee doen, zoals een studie van de (klein-) kinderen betalen. En de overwaarde gebruiken om een laag pensioeninkomen aan te vullen is natuurlijk ook prima.
De rest van de overwaarde (of een deel ervan) gebruik je om de rentelasten die horen bij dat eerste deel, te betalen. De rente betaal je niet per maand, maar wordt bijgeschreven bij je schuld. Je lost die uiteindelijk af bij verkoop van de woning. De overwaardehypotheek heeft twee grote voordelen:
Je maanlasten gaan niet omhoog en 
je hebt geen inkomen nodig om het product te kunnen krijgen. Van belang is de waarde van de woning, jouw leeftijd en het rentepercentage. Dit product is -afhankelijk van de aanbieder – bestemd voor mensen vanaf 55-60 jaar en is met name geschikt voor degenen met een laag pensioeninkomen en veel overwaarde in het huis.

Een overwaardehypotheek is een product waarbij een goed advies belangrijk is. Er zijn meerdere, onderling verschillende varianten. Wij helpen je graag.